Acest site este cofinanĊ£at din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

UMFIasi
Login / Creaza cont
UMFIasi UMFIasi

Prima pagina

CEPS

Despre proiect

Noutati

Media

Rezultate proiect

Forum

Contact

Conferinta Nationala de Bioetica, editia a VIII a

Conferinta Nationala de Bioetica din acest an va avea participare internationala si se va desfasura la Cluj-Napoca in perioada 13-16 septembrie 2012. Avand ca invitati nume marcante ale bioeticii romanesti si internationale, conferinta va aborda teme in premiera precum educatia in bioetica, perspective spirituale in bioetica, cazuri celebre care au determinat reactii sociale, sau responsabilitatea individuala si sociala in sistemul de sanatate, care, speram, ca vor prilejui discutii multidiciplinare intre specialistii din diferite domenii de activitate: bioetica, teologie, filosofie, drept, psihologie, medicina.

Conferinta este organizata de catre Societatea Romana de Bioetica, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa” Iasi - Centrul de Etica si Politici de Sanatate, Centrul de Bioetica al Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj Napoca.

 

Tematica stiintifica:

1. Impactul conflictelor etice asupra societatii in epoca moderna - cazuri celebre 

2. Educatia in bioetica: context, abordare, metode, rezultate 

3. Responsabilitate individuala si sociala in sistemul de sanatate: moral versus legal 

4. Perspective spirituale in bioetica 

5. Varia.