Acest site este cofinanĊ£at din Fondul Social European prin Programul OperaĊ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Prima pagina

Despre centru

Personalul centrului

Activitatea centrului

Programe de formare

Forum

Contact

Echipa

Catalin Cazacu

Catalin Cazacu Assistent coordonator cercetare
E-mail: cmcazacu@gmail.com

 

Este doctorand la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi, unde desfasoara studiul cu tema "Accesul grupurilor vulnerabile la tratamentul medicamentos" sub indrumarea prof. univ. dr Vasile Astarastoae si prof. univ dr. Monica Hancianu. 

Este absolvent al masterului in bioetica la Case Western Reserve University, Cleveland Ohio.

Colaboreaza cu prof. Sana Loue de la Case Western Reserve University, Cleveland Ohio si Cristina Chinole la cercetarea cu titlul "Atitudini fata de cercetarea genetica pe populatii vulnerabile", un studiu care urmareste să colecteze informaţii despre cunoştinţele despre cercetarea genetică, gradul de cunoaştere a existentei unor maladii genetice specifice si să descopere care sînt atitudinile şi credinţele faţă de cercetarea genetică în general, şi cercetările genetice pe populaţia Romă, în particular. 

In anul 2011 a colaborat cu Laszlo Foszto intr-un proiect de cercetare comandat de Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala. Aceasta cercetare a produs un raport de "Sănătate şi non-discriminare", care examinează cunoştinţe, experienţe şi atitudini de discriminare în rândul studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T. Popa" Iaşi. Rezultate studiului au stat la baza implementarii unui nou suport de curs la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa"Iasi si la alte facultati de medicina din Romania. Incepand cu anul universitar 2012 va preda un modul din cadrul cursului, cu titlul "Istoria romilor".