Acest site este cofinanĊ£at din Fondul Social European prin Programul OperaĊ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Prima pagina

Despre centru

Personalul centrului

Activitatea centrului

Programe de formare

Forum

Contact

Echipa

Emanuela-Alisa Nica

Emanuela-Alisa Nica Cercetator postdoctoral
E-mail: alice_nica@yahoo.com

 

Lect. Univ. Dr. Emanuela-Alisa Nica, este bursier postdoctoral în cadrul proiectului Studii post-doctorale în domeniul eticii politicilor de sănătate, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa Iași”. Evoluția educațională urmărește un trend ascendant constant, astfel că din 2009 deține titlul de Doctor în Cibernetică și Statistică Economică; în 2005 a obținut Diploma de Studii Academice Postuniversitare în Economie și Gestiune Financiar-Bancară, iar în 2004 a obținut Diploma de Master în domeniul Structuri Matematice Fundamentale–Analiză. Din iunie 2002 este licențiată a Facultății de Matematică, Universitatea Al. I. Cuza Iași, domeniul Matematici Aplicate. 

În perioada 2007-2011, Lect. Univ. Dr.  Emanuela-Alisa Nica, a participat la diferite conferinţe, manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale din ţară şi străinătate, s-a implicat în organizarea și susţinerea unor proiecte, conferinţe, workshop-uri, publicând astfel un număr semnificativ de articole şi lucrări ştiinţifice. Competenţele de cercetător sunt susţinute prin implicarea ca membru în echipe de realizare şi implementare a unor proiecte, contracte de cercetare-dezvoltare-inovare cu mediul de afaceri.

În cadrul proiectului Etică şi eficienţă în alocarea resurselor în sistemele de sănătate, Emanuela-Alisa Nica este interesată de identificarea resurselor cu impact auspra sistemelor de sănătate; de studiul metodele de alocare a resurselor în sistemele de sănătate; de analiza şi modelarea influenţei factorilor de impact asupra alocării de resurse utilizând analiza statistică şi matematică precum și de elaborarea de modele care să permită o evaluare cât mai solidă privind impactul alocării resurselor în sistemele de sănătate.